PIF

Vill du ha en present? Jag har anmält mig till PIF - Pay it forward - hos http://mallaching.bloggagratis.se/ Och nu kommer jag att skicka något till de 3 första som lämnar en kommentar på det här inlägget och som vill delta i PIF. Det enda man behöver göra i gengäld är att lova att göra det samma på sin blogg genom att kopiera in texten här nedan och sedan skicka en present till de 3 första som kommenterar.


Pay it Forward - "I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don´t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."
Trevlig dag önskar
Mille


November?

Man slutar aldrig förvånas. Mitt i, eller snarare i slutet på juli börjar novemberkaktusen sätta knoppar!!!

Galenpanna.
Annars är det kavlugnt. Äta, fixa, ordna, bada, slappa...semester, antar jag...
Inget att hetsa upp sig för, förrutom allvärldens orättvisor och sårnt, men det lär väl aldrig ta semester, tyvärr.
Har just nu själv mobbningsproblematiken nära inpå livet. Har lånat en bok. Ska prata med folk. Ska ta i.
Det sägs ibland skämtsamt att det man inte dör utav blir man stark utav, egentligen ett grymt skämt, om man tänker efter, eller hur??? Ska absolut sluta säga så. Även om det förstås ligger en dödligt allvarlig sanning bakom.
Vi hörs. Sköt om er!!!

En liten gäst

Efter aftondoppet kom vi hem samtidigt med att en kraftig blåst drog över nejdorna. Det är helskönt att stå i öppet fönster och bli avkyld. Alla papper och anslag far omkring som om vi var ombord på en läckande rymdfarkost.

Ute i granriset satt en liten fågelstackare och plirade på oss.

Vet inte om det kanske är en unge som har tappat GPS-signalen för ett ögonblick. En sann kompis fanns dock hela tiden i närheten dock inte så marknära, inte heller av samma familj. Den var mindre och annorlunda tecknad. Kanske en lövsångaretyp

Det kallar jag att ställa upp för en vän i nöd.

Sommarkläder och skrämmande barn

Äntligen har jag hittat lådan med mina sommarkläder, inte en minut för tidigt. Pyyyyh. En del kör in hö, andra håller på att flytta i värmen. Själv försöker jag bara hålla huset och kroppen någorlunda nerkyld, just nu ca. 28/38 grader. Men jag tänker inte öppna kylskåpsdörren! Annat än för en kall öl möjligtvis.
Har just läst ut Linda Olssons nya bok, "Sonat för Miriam"

En fantastisk bok. Lite svår att komma underfund med i början. Men sen tar det fart utav bara den, och man följer med i vågorna om föräldrarskap, omöjliga val, ord och tystnad, livskunskap och människokärlek. Låter det högtravande? Det är det inte.
Fast som det är i en del böcker. Mycket dramatik komprimerat inom en liten krets. Men är det inte så det är i verkligheten. Ibland är det som om allvärldens sorger och bedrövelser träffar samma familj i tätt följd. Så man tappar andan. Eller som en bekant sa när hennes bror hade dött alldeles för ung, som den 5:te i hennes liv på mycket kort tid: "Man blir helt apatisk och orkar inte ta det till sig. Drar på axlarna och säger Jaha. " Men jag hoppas hon har klarat att bearbeta det sen.

Under kvällsdoppet igår kväll kommer 8-åringen plötsligt upp ur vattnet och ställer sig mitt fram för mig och säger med allvarlig röst, ungefär samma som han använder när han berätter om universums oändlighet:
"Mamma jag får plötsligt en sån konstig känsla inom mig. Det är som om det ska hända nåt hemskt med mig. Nåt som jag kanske till och med kommer att dö av."
Sen, innan jag hinnar tänka på vad jag ska svara, fråga eller göra, vänder han på klacken och springer glatt ut i vattnet igen som om ingenting har hänt.
Jag fryser mitt i solgasset, och vill springa efter och rädda honom, men ifrån vad?  Ett litet tag efter, kanske 10 minuter, upprepas det, och jag hinnar fråga "Men hur känns det, vart känns det?" Men han rycker på axlarna och skakar på huvudet och är sen iväg igen. Åh vad hemskt. Jag ser spöken mitt på blanka dan. Och fylls av panik. Vad är det med ungar? Kan de se in i framtiden, eller är det bara deras tolkning av hur svårt det är att förstå sig på och överblicka livet och alla okända uppgifter man som människa kommer att ställas inför. Jag vill vara med, här och nu och sen och alltid och stödja och ställa upp, trösta och lyssna. Och jag snusar på honom vid läggdags och tycker han luktar helt underbart av honom, sommarskitig och varm som just han är.
Bevara oss väl!

Kvällsdopp

Så småningom enades vi om att hinna med ett dopp i kvällningen. Men även om det börjar bli sent syns inte det på termometern.
Så det blev iallifall sommar igen. Bättre sent än aldrig.

De Lagerlöfska blåa bergen...eller om de är Frödinska eller nåt annat ...ska, jag är inte så litt.regional.kulturell, hur som helst syntes de i horisonten. Horisont är ju annars på sätt o vis en sällsynt vara i norra Värmland. Jag menar, det är mye berg o skog i vägen. Ähem...

Grillar

Efter dagens arbete, en inköpsrunda i byn. Ett dopp i sjön. Sen äntligen sommargrillar.

Inget vi är länsmästare på men vi är nöjda. Fast egentligen behövs ingen tillförd extravärme. Högsta uppmätta temperatur idag var

Även katten, som nu är lugn igen, flåsade och sökte skydd på olika ställen.

Hoppas ni får en sval natt.

Ny omgång pocketgarage

Nu har jag sydd en portion pocketgarage som bör passa de absolut flesta pocketböcker på den svenska marknaden.
En cm högre än föregångarna. Dessa hamnar nog i Fensbol på Heidruns. Så här ser de ut. Klicka för större bild.
   
   
      
   
Men kanske är det insidan som räknas? De finns här.
  
Trevlig helg önskar Mille

Russin o blåbär ?
Nej men odon.

Elak tant

Vi var en tur till stranden.
Storfiskaren var i farten och det nappade friskt
. 

En riktigt stilig kille var där och elaka tanten satt och gnäggade i mjugg, väntade bara på att de coola brallorna skulle åka ännu längre ner, men det gjorde dom inte. Tur var väl det.

Det är superfint där vid sjöstranden. Man riktigt hör hur storlommen och dom andra fåglarna kallar på varandra...eller nej det gör man ju inte. Det är lockropen från de som åker på/efter vattenskotrarna. Det skvalpar och vrålar och dånar så man blir helt överraskad när det plötsligt stannar av och man upptäcker stillheten därute i naturen.

Men innan man har hunnit vänja sig är de igång igen....minst tre såna maskiner for runt där idag. Jamen vad är det med folk. Får de inte nog med motorer och bensin som är så dyr till vardags. Varför i all sin' dar kan de inte bara tat lugnt och pressa lite i solen när de är lediga eller om de måste ha nån aktivitet för sig, sätta sig och virka en mössa eller nåt ;-)

Ha det gott i värmen och glöm inte vattenflaskan.

24:de December


Nu är det bara 5 månader till julafton!!!!  ;o}

I minsta laget

Jag upptäckte till min förfäran igår att mina pocketomslag är i minsta laget, därför att det finns olika storlekar på pocketböcker. Fö faaaaan! Så har du köpt en modell av mig som är för liten för dina behov så kan vi byta, jag får din, du får en ny av mig, förhoppningsvis i samma tyg, om det finns kvar.
Så nu ska jag sy en omgång modell större, det är attans oxå, det rör sig ju på sin HÖJD om 8 millimeter.
Men fortfarande är jag positiv till specialbeställninger. Omslag till din dagbok, sydd av brudklänningen eller whatever!?
Klippte upp tyg till 12 stycken igår kväll, nu ska det sys. Sen blir det nog bad i eftermiddag.
Ha det varmt önskar
Mille

Läseri o läsera

ååååh va gôtt att få läsa det man vill, men ååååh så tråkigt att inte veta vad man vill läsa. Håller på med Vi,de drunknade av Carsten Jensen på över 700 sidor, och vid sidan 250 tycker jag fortfarade att den är småtråkig. Men skam den som ger upp en bok mitt-i........om inte nån  annan kommer emellan, förståss...
 NU kom det precis ett meddelanden från bibbloteket att min reservation står till avhämtning YESSSSS!!!!!
Linda Olssons nya..........det rockar fett... är det int' så de' säjer ungdoman nuförtia???)
Men hallå har ni läst Marcus Grahns debutbok Picasso valde också Kristinehamn (jösses heter den så eller) Den är helt ok tycker jag...inte så den biter sig fast i skinnet, men ändå...lite BengtBergsk...

Nå ja, hum hum, imôra åker vi te torsby och lånar bok, hej då Carsten Jensen med drunknade. Sen e' de' bonnaukton i Ambjörby förresten...

Läslek

I natt sov jag sådär...använda bl.a. tiden på att klura ut en lek där 8-åringen får träna på att knäcka läskoden som det heter nu för tiden. Jag tror egentligen han kan, men han ids inte. Som en kompis sa idag, när vi diskuterade," -nä just det, han är ju musiker!" (egen erfarenhet tror jag) Och visst är det nått med matte/musik-snillen vs. dom-andra ;-)
Så här ser iaf leken ut efter dagens pyssel...vet ni förresten jag var ensam hemma i TRE timmar!

Tanken är att han får ett par åt gången(2-4 kort) och sen ska han lista ut vilket ord kortens stavelser bildar tillsammans utan hjälp av bilder o d.
Jag tror faktiskt att han kan bara han tycker det är kul/spännande. Om det blir succes, går det ju att använda typ som kylskåpsmagneterna (fast utan kylsskåp och magneter), att man bildar andra ord. Visst tusan är jag smått genialisk =oD

Så här ser hela härligheten ut på baksidan, gammal dekorerat kartong, som lilla ekorren (jag) har sparat). Jag har gjort en rumsindelning till asken, som han sen får dekorera om han vill.

Nyttsytt

Morsan har beställt lite småprylar.
  
Batikblått omslag och batik-lookalike foder special-mått              
 
Klicka för större bild

Kuddfodral
En lill-kompis fyller år på tisdag. En bok med väska ska hon få.
 
Säg inget!!!


Det blåser o har sej...


...men tänk en gång så skönt, då slipper man tänka på gräsklippning o grillning o picknickkorg och badkläder och ja ursäkta, men då hinnar man göra saker inomhus...jag är nöjd. Men men det blir säkert sommar igen och då ska jag inte klaga heller. Jag är så lättsam så det nästan är äckligt ;-D
Igår var vi på loppis, loppisar duggar tätt detta år. Jag gjorde vissa fynd. Spenderade totalt 75 kronor på bl.a.
 
En oanvänd tröja med restgarn i Ett litet fat med kinesiska Zodiaken.
ospunnen ull, hög retrofaktor.      Raritet i Norra Värmland iaf.
 
Burk från SKRUF-glasbruk 70-tal      Linneservetter att använda när vi  
                                                            blir kultiverade, nångång. Kanske.
  
Tygbit Carl Larsson "Damernas Värld" och batik-look-alike.

Pocketgarage

Mina bokomslag går att köpa hos Heidruns i Fensbol.
Pocketgarage har Bengt Berg döpt dem till. Klurgubben. Idag har jag sydd 6 nya.
 
Pålle
 
Lagerrock
 
Orangebrunt 70-tal
 
Lyngby 70
 
Batik
 
Carl Larsson i "Damernas Värld"


En hjälpande hand eller fyra

Igår var vi till Sunne och hjälpa en gammal bekant med lite smått och gott. Under tiden spelade den äldst och den yngste fyrhändigt på piano.

Det ryms mycket i en ett-rum-o-kök-are om man är bra på compact-living. Ole P kan konsten.

Ernstfrossa mitt i sommarn

Det råder Ernstfrossa. Folk ser honom överallt. Här åkte han förbi på måndagskvällen. Ja nångång ska han väl också sova och då passar Herrgårns hotellsvit säkert ypperligt. 
Sen är det Östmark mej här och Östmark mej där, men för all del, Noppen ligger väl i all sin' dar i Nyskoga socken, och Nyskoga hör ju liksom mer ihop med Vitsand rent logistiskt ,har jag rätt eller har jag rätt. Men sen ligger Östmark ju närmast liksom i Vitsand, det är ju bara en nyansskillnad. Och Bonden är ju för all del från Bjälverud om rätt ska va rätt. Och Monopol är ju dötråkigt att spela, hur lite man än behöver betala för hela Östmark med bönder och torp och allt. Är jag avundsjuk, inte ett dugg. Nä tacka vet jag min egen lilla Ärnst som ställer upp till tusen när jag hushåller.

Och fin utsikt har vi ju alldeles gratis.

Kvällshimmel mot ÖST.

Månadens grönt

10-åringen har önskat ny färg på rummet en längre tid. Igår drog vi igång och innan kvällen var förvandlingen fullbordat.

Före

Efter
Trolleri o trallera, föryngringen är ett faktum. Visst är det fantastiskt!

Albert albert

Det behövdes en sulkypåse.
Det fixar jag, sa jag.

Den har rutigt foder med en ficka och kan knäppas ihop till axelväska.


utan snus

Utan snus i två dar försmäktar vi på denna ö...stod det att läsa i flaskposten som Pippi skickade iväg när hon, Tommy och Annika hade strandat på en öde ö.
Vi har varit avskurna från omvärlden. Inte haft kontakt med annat än oss själva, ja och några närboende förståss, men asså internetet har varit onåbart för oss...trodde vi...men nu har kompisen kommit på en tillfällig lösning...det går att koppla förbi den där försmädliga trådlösaktiga boxen och VUPTI är vi med igen. Hellloooww! Here we are again...
Gamlaste vännen med familj har återvänt till sina hemkära trakter och vi är tillbaka med en glad känsla i magen. ÅÅååh vad det är skönt med gamla vänner. Och ändå är det så oändligt mycket med oss som vi inte riktigt känner till, så det är aldrig tråkigt och vi blir bägge, och allihop, klokare (kanske) för varje nytt möte. Och ungarna börjar trivas med varandra, det är ju inte helt fel det heller. Sista dagen for vi upp till Hovfjället.

Där beundrade vi utsikten, 452 möh

Det var lite disigt och snart drog svarta moln in från Norge.

Men innan hann mors lilla Olle och Putte i blåbärsskogen smaka på lite gott.

Tom môlter fanns på plats, smultron, men de föll inte i smaken.

Någon nationsflagga fanns inte, inte ens Stars n' Stripes, men en hälsning från 1887 som tidigast, plus fler senare tillkomna. En fantastisk utsiktspunkt är det, och på vintern ett skideldorado.

Just nu står snökanonerna och samlar krafter inför kommande säsong.

Dvärgbjörk och Pyrola såg vi och Blåvingar (en liten söt fjäril) men det enda som fastnade på linsen var en vanlig men väldigt fin trädgårdsfjäril, ja vad heter den nu, äsch...kom igen!
Skönt att vara med i universum igen, ha en skön kväll önskar
Mille

Kulturrunda

I går var vi på en mini-kultur-runda.
Förutom Hemslöjdsförsäljningen i Vägsjöfors och Heidruns Sommarutställning (se tidigare inlägg) var vi på Sahlströmsgården. Där var det en fantastisk glasutställning med helt underbar konstglas av Jan-Erik Ritzman och Sven-Åke Carlsson från Transjöhyttan. Det var så imponerande så jag helt glömde ta kort på stassen.
Men en till utställning fanns att beskåda.
Träsnickerier av Marita Olsson


 
Keramik av Liv Midböe


Det fanns visst en till utställning, men den missade jag. Återkommer.
Se mer på www.sahlstromsgarden.se

Bolibompadraken

Vår Bolibompadrakedräkt är till salu.
Jag har gjort den själv. Passar från ca. 6 - 10 år.
Vi hade gröna byxor och tröja under, men det följer inte med.
Svansen är fodrat med bubbelplast, så den är rätt lätt.
Ge mig ett bud, så kanske den blir din.
  
Här har modellen en kudde på magen. Det fixar man själv.j

nu nu...

...äntligen är dom här.
Och vi får hjälp med gräsklippningen...

...och matlagningen.

...katten får social träning...

...och så har vi varit ute och promenerat...

..undrar varför det är så svårt att få till när man inte har gäster.

Rågmarkerna böljar i de finaste gråblågröna silkesmjuka nyanser.
(Vi har iaf diskuterat oss fram till att vi tror det är råg)
Ha det gôtt önskar
Mille

snart snart...

...kommer kompisen med familj, kompisen har jag haft sen 12-års åldern och sista nya tillskottet har jag inte sett än. Det ska bli så kul.

åsså har vi visst fått tigerinvasion i trädgården!

Ha en skön dag önskar
Mille

Irriterad på dina grannar?

Enligt en ovetenskaplig undersökning är många människor ibland irriterade på/störs av sina grannar. Tiderna ändrar sig. Förr umgicks man i högre grad än nu MED grannarna och stod ut med både det ena och det andra lilla retmomentet. Man ägde ju å ena sidan inte samma rörelsefrihet och mobilitet som idag, och å andra sidan hade man ofta ett stort stöd och hjälp utav sina grannar och lärde sig att tåla andra människor trots olikheter. Man hade överseende. Man umgicks. Tolerans verkar vara ett utrotningshotat kapitel i västvärldens historia. Och då menar jag tolerans mot sånt man inte själv har valt. Det är ju förhållandevis lätt att tolerera sina egna barn, även när de är intill bristningspunkten irriterande. Man kan tolerera sin partner,  föräldrar, syskon, arbetskamrater mm fast i fallande grad,här blir tröskeln snabbt lägre. Och man kanske får för sig att vara i sin goda rätt att visa sitt missnöje högt och ljudligt (eller bildligt), tom offentligt när något inte fallar i smaken. Så gör de ju på i medierna, titt som tätt. Det är modernt att vara ful i mun, provocerande, nedlåtande, mobbande. Det kittlar härligt när X smädar Y, med namn och allt. Om det så bara är genom att klanka på Y's utseende, klädsel eller eventuella sexuella oförmåga/perversitet , så sitter vi och smaskar i oss och gnäggar belåtet, lite i smyg, och för all del helst utan att ungarna märker något. De ska ju lära sig veta hut, helst genom sex, samlevnad och socialkompetens-undervisningen i skolan. Hur många har hört talas om Charlie, eller Värdegrund??
Hoppas intolerans som så många andra trender snart är passe, och att vi igen föredrar positiv nyfikenhet och hjärtlig vänlighet mot vår omgivning. Jag tänker då i synnerhet på de som inte har möjlighet att välja längre. De som har flytt pga intolerans så enorm att deras liv har ruinerats i ordets rätta bemärkelse, huset bränt ner till grunden, familjemedlemmer, vänner och bekanta massakrerats till döds. Hos oss har de sökt skydd och hjälp att bearbeta sina traumatiska upplevelser.
Vi har det bra i Västvärlden. Vi kan välja. Jag tycker vi väljer att hjälpa andra människor i nöd.
(inspirationskälla: VF "Hjärtsjuka Renita avvisas")
Ha en bra dag, och krama din granne!
(kom ihåg det går finfint att kramas med ögonen!)

Snigelpost

Tänk idag fick vi ett riktigt gammalvarda's brev med posten. I papper och med frimärken och allt. Handskrivet adresserat, ja ni över 20 vet på ett ungefär vad jag menar.

Det var kompisen som skickade en brochyr från en keramiker som gör trevliga saker. Ska läsa efter maten.
Ha en skön dag önskar Mille

Trädgårdsmästare

Idag fick vi ett helbesök av kompisen.
Bland annat gjorde hon en insats för bevarandet av liv i Skolhusets exteriöra del.Titta vilka rariteter hon finner under ugräset...

Humlor och guldbaggar förenades i nyponrosens uppvaktning.
Fridfull  polygami ?
Trevlig kväll önskar
Mille

Nya bilder från Heidruns

På Heidruns kan man nu inhandla mina pocketbokskydd.

www.heidruns.se
Där finns även utställningen
"Handens fröjd och hjärtats lust"
med alster utvalda av Slöjd i Värmland  
www.hemslojd.org/varmland

Mobil och draperi och tant med korg.

Matta, boa och väska
  
Väskor. Klicka för större bild.
Det finns mycket, mycket mera att se på OCH
glöm inte söndagarna 17.00 med musik, poesi mm.
OCH kaffe, pajer, kakor, soppor...VARJE DAG
En kunne tro jag får betalt för denna reklam men det får jag inte.
Så skynda dit och bli övertygade själva!

Nya hemslöjdsbilder

Från Hantverksförsäljningen i Vägsjöfors får vi be att presentera bl.a.

myggholkar

Torsbymössor

grisar

mattor

gungälgar

Värmlandsstenar mm.

och mycket, mycket mera.
Men kom ihåg, allt är unika, så det gäller att "hänga på låset". Öppet från 11-18 varje dag en bit in i augusti.

Efterlysning

Någon har glömt en huvtröja/skatertröja hos oss inom en överskådlig forntid, och eller en handduk.

Tröja

Handduk.
Återfås mot uppvisande av leg. ;oD

Friidrott

Tack för maten snälla Mona...och för att vi kom med på friidrottsträning med kidsen. Tänk BÄGGE mina blev aktiverade. Och jag var inte sen att beställa träningsoveraller till dem. Låter det som bortskämda ungar...men hallå, 200 kr/dress, det är ju så gott som föräringspris, och det är det ju oxå, med alla reklamtryck och allt.
Kul hade  dom i alla fall.

Stafett

Slungboll (heter det så?)
Vi återkommer!

Må-bra-bok

Åh ja, den slutade bra den boken "Mitt i livet" av Joyce Carol Oates.
Den kan man nog gå och grunne på ett bra tag.
I går brändes det en provbränning i ugnen med test-käglor som ska smälta vid en viss punkt och tid och jag vet inte allt.
Resultatet

De ser ut som dinosaurier fastfrusta i istiden eller hur...men enligt expertisen är det nästan helbra, så det får vi vara nöjda med. Få se när det blir dags för den första hembränning på riktigt.
Annars mötte jag för en stund sen en annan mamma som hade varit en sväng på Arvikafestivalen med en kompis. Som förkläden hade de tonårsdottern och dennes kompis med. Det hade varit riktigt kul och inte sista gången för någon i sällskapet. Jag ser fram emot att mina barn ska vallas där ;-D
Nu ska jag blanda färg så kanske vi kan börja måla dotterns rum i môra. På onsdag är det cykelfest i Pustaparken och på fredag kommer kompisen med sin familj. Vi har inte setts på två år och nyaste tillskottet har jag inte träffat alls...inte i detta livet iaf. Ska bli SÅ kul att hälsa på Albert.
Vädret är helskönt, halvljummet, disigt och blåsfritt...och det är det bästa med det!
Ha det gôtt önskar
Mille

Mest om böcker

Morgonstund har guld i mun...

28 grader såväl inne som ute...det e' sommar!

Tänk att kunne flyga. Nog har de flesta av oss drömt att vi flyger, och då menar jag inte i maskiner men av helt egen genuin naturkraft, och nog ger det en enorm lyckokänsla....(tills man ramlar ur sängen och vaknar med ett brak).
Min mormor var 80 plus innan hon gjorde sin debut i luften (och hon blev helt sålt och överlycklig)  jag kanske slår hennes rekord. Jag har aldrig flygit den minsta lilla biten. Och känner inte heller någon stark lust att erövra elementet. Dessutom börjar det ju bli politiskt okorrekt (big nono) att grisa ner så bedrövligt och därmed lättare att avstå med gott samvete så kanske kanske att jag kommer i tidningen som 85 årig under rubriken "Högt att flyga allt at vinna..." eller vad tror ni? Det vore väl något att sträva efter. Who knows? Guiness Here I come!!! Kommer att tänka på en kvinna i Torsby som var  pionjär när det gäller flygeriet. Jag vet inte så mycket om detaljerna, men dråpligt tror jag det var. Det måste jag forska i.

Jaha. Vad var det mer. Jo jag läser vad jag vill. Nu äntligen har jag lov att läsa ( och tid???) och då fann jag ingenting som kändes sådär JAAAH, så det blev lite tillfälliga val. Först Leif GW Persson's nästnyaste "Faller fritt som i en dröm". Den blev skickat på loppis efter 70 sidor, eller mindre. Sen en bautaroman av Joyce Carol Oates "Mitt i livet". Den kändes sådär de första 150 men sen fänger den. Jag gillar, fast vet inte varför. Mycket märklig fast lättläst, fast svårt att fatta varför man fortsätter. Som ett sånt halvhjärtligt vänskap som man följer lite på håll, mer eller mindre frivilligt och hela tiden bär med sig, både med en axelryckning och en nyfikenhet, och längtan efter mera. Hmmm?!? Snart är boken slut och efter att ha övervunnit en del skepsis har jag lånat Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". för att ha något att bläddra i sen när Joyce är slut. Såna best-sellers har jag alltid haft svårt för. Och hur ofta har min skepsis inte besannats, att det var en sk. dagslända (kan man säga så). Senaste exemplaret för min del var daVinci koden. När jag äntligen gav efter och läste den blev jag först impat för att sedan känna en lätt besvikelse. Upplägget var ok, fyllnaden var sådär och eftersmaken ...tristess. Nå. Hoppas Stickans trilogi håller vad folket lovar. Har läst första 60-80 sidorna och gillar iaf Salander-bruden. Men de första två kapiteln...gäsp...
Men en bok som var på allas läppar och som jag läste med stora skepsisskälvan och sen var bortom-allt-hopp-kär i författaren var...DADDADADADADAAAAAAAA...Garp och hans värld av JOHN IRVINGGGGGG
Den killen vet hur man skriver böcker, kanske inte jämt, men ofta!
Sen har jag läst "Våga vara den du är" av Mia Lehndal. Den är helt ok, med mycket pushing, lätta sätt-igång-tips, för den som så önskar. En sån där personlig-utvecklings-terapi i bokformat, billigt alternativ. Ännu en bekräftelse på at det gäller att "välja sina strider". Men som sagt helt ok, och inte skälvande religiös eller guruiserad. 
Och vet ni, det bästa är...det är första dagen av mitt sommarlov!!!

 

Triss i kulturhelg

Denna helg är da' väl nära ett Guiness-världsrekord i kulturella yttringar på liten yta, eller hiallafall pr invånare...
Jag pratar om:
Arvikafestivalen
Ransäter-bälgaspel
Rally i Höljes
Troligtvis är det relativt få personer som drabbas av skizofreni-önskningar och vill vara "överallt" samtidigt, så på så vis är det bra samordning på erbjudandena.
Hoppas alla blir fyllda av glada upplevelser.
Själv ska jag bara ta't lugnt. Kanske så lugnt så jag avslutar med ett besök på Heidruns söndag kl 17 för att uppleva första sommarsöndan med visor, dikter, kaffe o paj osv på härliga Heidruns i Fensbol. Vi kanske ses?
Ha't gôtt önskar
Mille

Sommartider hej hej!

NU är det lov...
Hann åstadkomma två alster som gjorde mig riktigt nöjd innan hemfärd idag.
Ett pre-examensobjekt och ett fritt från levern;-D
Här kommer leverbiten...Den bara fanns där på näthinnan en dag och så kom jag på att den kunde utföras i tre olika lersorter. Jag är nöjd. Hoppas den pallar för de många varmgrader i ugnen. Sov sött lilla Hannibal, vi ses igen i augusti!

En dag kvar

Åh ja, i morse hade jag bestämt att till Karlstad skulle jag inte för natten hade bjudit på flera timmars vakenhet, och stentrött är det inte alls kul att köra så långt. Men då dagen började med att hela huset vibrerade pga av markplanering i närområdet, fattade jag ett nytt beslut och drog iväg ändå. Kände mig plötsligt mycket piggare 8-|
Kom ihåg kameran och fångade äntligen denna uppiggande glädjespridare...

Annars var det högt i tak idag, riktigt härligt sommarväder.
 
På sommarkursarna sprittar det av skaparglädje...
 
Karin Lööf instruerar i glasyrer och teknik.

Vi begrundar våra färgprov.

Och i landskapet har det hänt mycket på en knapp vecka. Höskörden är på väg i hus. Rapsfälten lysar gula. Rågen böljar i vågor i allsköns grönblå nyanser. Det är fint så in i Norden!

Hemma får den lupinförsmådda mjölkkannan avancera till pionvas.
Det har den ingenting emot.
Nu är det bara en dag kvar till lite sk. ledighet...HURRAAA!

RSS 2.0