Lördag 60elva saker att göra

Jag älskar lördagar. Nu när jag inte längre jobbar varannan helg.
Tänk att få ha sovmorrron, äta frukost i lugn o ro. Läsa tidningen.

Sen tvätta lite kläder.  Hänga upp ett par meter klädhängare på verandan!?!
Hänga tvätt. Ladda en getingfälla. Slå in ett paket.  Lösa den svåra sudokun i lördagstidningen, komma nästan i hamn, men nåt är fel. Dammsuga i köket.  Skicka iväg yngsta med pappan. Skura golv i köket. Fundera på framtiden. Sudda rent och försöka med sudokun igen, men nej...det måse vara ett tryckfel. Laga lite mat. Grunna på  vinterns projekt nr 1 och 2. Vila på maten. Läsa lite i Flickan som lekte med elden. Prata i telefon. Städa på verandan. Skubba lite i den misslyckade grönsaksrabatten. Tänka lite på livet. Skjutsa hem en lekkompis. Plocka ett par liter kantareller med en väninna. Dricka lite kaffe med väninnan. Rensa svamp. Ånga in svampen. Frysa ner en del av svampen. Laga till lite kvällsmat bl.a. av lite svamp. Dricka lite rö'tjut. Se lite på TV med äldsta. Skriva lite på bloggen. Hej på er förresten :-)
Snart läggdags. Läsa mer i Flickan som lekte med elden. Sova. Och i morgon är det åter en dag.
Det kan inte bättre bli!
Sov gott önskar Mille

Surströmming

Hämtade yngste hos en kamrat. Han var arg som ett troll och smällde med både det ena och det andra.
Efter några kilometer sa han: Mamma vet du vilket stjärntecken jag är?
-Ja, sa jag Vädur.
-Hmmm, jag trodde att jag var Lejon...
-Tycker du att du passar bättre till Lejon.
-Ja!
-Eller surströmming! sa jag inte.
Man kan ju gå och bli FÖR rolig oxå...
Väduren
Väduren (Aries), av Leopoldus 1489.
Det är ju iaf LEOpoldus som har tecknat;-)

Gamla skor

Mina nyaste skodoningar känns uråldriga...

Detta enligt en ovetenskaplig undersökning i morse på 3 minuter, då jag stenkollade det myller av glada studenter jag mötte på min väg genom universitets gångar och korridorer. Alla hade täckande skor utom 3, TRE ! Och de tre var unga kvinnor med "stringskor", ni vet såna där snygga glittriga/guldiga tåsandaler som man får hammartår av vid långtidsbruk. (Hammartå erfås mot långvarig bruk av tåsandaler som tvingar tårna att ensamma hålla kontroll på hela skosläpet, tårna kröks neråt för att hålla fast). Jag har själv två par, tåsandaler...
Men nu undrar jag...som kulturvetarstudent...är det alltså omodernt med mina sandaler...enligt fotot ovan...såna sportiga "vandringssandaler" som alla hade för typ fem år sedan, och/eller är det osexigt overhuvudtaget att visa tårna...typ som att det är "äckligt" med kroppshår.  Borde fråga i nån sportsaffär.
Personligen bryr jag mig inte, är liksom bara nyfiken på tidens "dresscode".
Nu bär det åt till köksregionen...
Havvanajs night önskar
Mille

Imse vimse spindel...

...hade fullt i skafferiet igår kväll. Massor småflugor hade fastnat i nätet.

Hur många språk finns sången på montro. När jag var liten lärde jag mig den bl.a. på grönlänska !!! Sitter i än.
Vet ej om det skulle vara begripligt för en grönländare förståss, har aldrig testat trots flera bekantskaper.

Jag gillar spindlar. De tar ju en massa småkryp och håller efter.
Vilka språk kan du Imse vimse sången på, utom svenska? Undersökning pågår!?

Gourmémat & à la carte


När jag var liten var jag ett så kallad kräset barn. Petig.
Som vuxen har jag konstaterat att det bara var så att griskött inte faller mig i smaken i någon större utsträckning, endast utsträckt som bacon egentligen, och då absolut inte av det mest vanliga bacon-varumärket i Sverige. Och uppväxt på en gård med gris på tallriken 300 av årets dagar kan jag säga att det blev en del tjat vid matbordet och en och annan smörgås om jag hade tur.
Har själv blivit begåvat med två stycken gourmeer ;o)
Det är nämligen så att den ene älskar korv, om det är den långa (grill-o-varmkorv) och inte den där runda (skivad falu o.d.) Köttbullar, hamburgare, pizza, tacos med bara köttfärs, köttfärssås utan grönsaker och pannkakor hör också till favoriterna. Något som inte alls går hem är frukt och grönsaker i alla former som känns igen.
Den andra ungen gillar inte korv alls, och köttbullar är sådär. Men grönsaker och frukt är mums, råa, vill säga. Av kött föredras oxfile o.d. Bacon är också en favorit.
Det gillar inte den förra alls. Den vill ha "förtuggad" kött.
Bägge har slutat med fiskbullar, som jag gillar skarpt. Som tur är äter de bägge, fortfarande, fiskpinnar, men helst (!)  den dyrare vuxenvarianten "Citronbitare".
Ägg äter ingen av dem, om inte det är i pannkaksform, och det tycker den andra är sådär, om inte de serveras med hemgjord svampstuvning.
Kvar finns spagetti, potatis för det mesta, pommes frites som alla gillar.
Det är en konst att få ihop en varierat veckomeny kan jag säga.
Det är f'*biiiiiiip*n va ungarna är bortskämda nuförtiden!!!
Bon appétit

Olaga hot och förtal

I en insändare i dagens tidning (VF) skriver ett smått förvirrad gûbbskrälle att  tjejer (kvinnor) utsätter sig själv och andra för onödiga risker för överfall genom att uppträda offentligt i allt för "tighta och minimala kläder". Han menar att mannen inte kan rå för/styra sin fysiska attraktion/reaktion. Eftersom hjärnan inte har utvecklats sen stenåldern i samma takt som övriga samhället det senaste århundradet, har männen alltså inte förmågan att stå emot sina drifter. "Med lite sprit i kroppen blir det ännu mindre kontroll" påstår han.
Det är ju snudd på hets mot folkgrupp. Täckande kläder tjejer, annars får ni skylla er själva!
Sen rundar han av med följande : "Män som inte reagerar på blottade kvinnokroppar är onormala och sannolikt viagra-patienter."
Är inte det förtal eller? Han menar alltså att......Nej! Jag blir så trött. Man kan ju undra vad som gömmer sig i hans hårddisk???

Illustration: "Erektionen" från boken "Sexual Hygiejne"
från "stenåldern"


Tyttes katt och Lilleputtlandet

Igår var sista dagen på sommarlovet, och det var det härligsta sensommarväder man kan önska sig. Hantverksförsäljningen stängde dörren för säsongen. Vi firade med att gå och köpa glass på macken.

Känner ni "Tyttes katt" en barnbok från "stenåldern" med svartvita silhuettteckningar. Svampkorgen fick följa med i fall att. Och katten sprang brevid. Dagen gick åt till lite städa här och där, man ska ju inte överdriva heller.
Och som vid ett trollslag, så fort en yta var ren, fin och inte minst SYNTES igen efter att ha varit gömd i veckor bakom driver av saker, papper, mm. så blev den strax upptagen av nya påhitt. Det liksom inbjuder till att fyllas med något.
Eller hur.

Dessa små plasthus i tre delar var, köpte jag tillsammans med flera miniatyrsaker såsom vippbräda, gunga mm för mininallar, på loppis för hmhmhm 5 år sen för en spottstyver. Och milde tid vad de har varit med om mycket, och fortfarande är.

Ha en trevlig dag önskar Mille

Gardenparty

Det är fest i trädgårdsföreningen: "Getingen"
Hedersgäster är två Sorgemantlar och en Vinbärsfuks (Det hvide C)

Mantlarna är så fyllda av jäst (?) äppelsaft att man nästan kan "klappa" dem.

De som annars är så stressade så fort man tar fram en kamera.
 
Vinbärsfuksen gillar även äpplen. Det vita C syns på undersidan vingen

Två getingar går husesyn i Äppelbo, kanske att de flytter ihop här.

Jag stod länge och flera gångar med kameran skottklar, för i morse såg jag denna gynnaren lätta på rumpan och kissa !!! Iaf spröt det ut någon klar vätska från spetsen av kroppen. Precis innan riste den på sig och liksom krökte rygg och så *sprrrrttt* kom det  en liten fjärilskaskad. DET ville jag gärna ha fotat. Jag stod helt klar senare, och plötsligt *spprrrrttt* kom det en ny skvätt, men inte heller nu hann jag med. Tänk att hela färgpaletten i princip är representerat i en skottkärra med ruttna äpplen.

Ormbunke


Sån här ljummig grönska vill jag ha i trädgården...ge hit en spade!!!

Skulle bara plocka kantareller...


...och mötte Karl Johan

Har fått svamp

Skulle bara hämta posten.

Det är nästan som i Östmark. Där är det så mycket älg så de får skjuta sig fram till postlådan.
(enligt Bröderna Dobbermann)

Läs inte detta...

...om du inte gillar sjukt, svart kvinnohumor!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Hej du...

Stod och diskade och kom på att det kanske är vi som har för höga förväntningar på våra karlar; de avställda, de i bruk och de potentiella...


Vi vill att de ska se presentabla ut men inte bättre än vi, de sköter hygienen klanderfritt, beställer själv tid till frissan och luktar inte äckligt eller på annat vis för mycket.

Tandläkaren får inte heller bli för dyr, då får det vara.


De ska hjälpa med hemmets alla sysslor så länge de inte sorterar tvätten fel, eller diskar gjutjärnspannan med diskmedel.


Bilen sköter de om mellan 18.00 och halv sju innan det är dags att lägga barnen.


Sen får de gärna se på TV tillsammans med oss så länge vi får ha fjärrkontrollen, och de håller käften och bara svarar kort på tilltal.


De får gärna sova på natten, bara det sker i egen säng som inte fyller för mycket i boendet, och får vi gäster överlämnar de den till dem och ligger själv i badkaret, herregud vad spelar det för roll en natt eller två.


De ska tjäna pengar, helst mycket, som vi sen förvaltar åt dem, och det får inte ta för mycket tid, men de ska heller inte vara hemma för mycket så de är i vägen och man går och snubblar på dem. De ska inte gnälla om att det är såååå jobbigt på arbetet, herregud sånt har vi tröttnat på för länge sen.


På fritiden får de i stort sett göra vad de vill så länge de inte lägger sig i vad vi gör, men hjälper oss med sånt som är tungt, svårt och dyrt.


I sängen ska de vara bra, och de ska vilja pippa lika ofta eller sällan som vi, och vid samma tidpunkt och på samma sätt som vi tänkt oss, herregud man kan ju ta död på all upphetsning med tekniskt prat.


De ska ha samma bra humor som vi och briljera med en rolig historia med lite udd någon gång då och då, så vi kan känna oss stolta över dem, men de får inte överglänsa oss i större sällskap, för då kan vi gå hem med en gång. De ska vara intellektuella och läsa de böcker vi bestämmer och diskutera sånt som vi tycker är intressant, men hålla tyst när vi tycker det räcker. Och de får inte verka smartare än vi, för då jävlar...


Har de familj ska den helst vara över 98 år, senil och utan andra arvingar. Syskon ska helst vara singel, barnlösa och med ordnat ekonomi/eget rum i skyddat gruppbostad.


De ska inte lida av några sjukdomar (om de inte är dödliga) och en bra livförsäkring är ett minimikrav.


Sån prima vara är klart sällsynt och unik. Men helt ärlig skulle det vara för mycket begärt? Aint we worth it???


Eller vad tror du, ska vi sänka ambitionsnivån?


Kram från din förtrogne väninna."

----------------------------------------------------------------------------
© Mille Wulff

Detta skrev jag för flera år sedan när jag var på god väg att bli en tvättäkta bitterfitta, djupt frustrerat över ett misslyckat parförhållande som jag hade trott på till 5000 %.
Men hoppet är det sista som överger en, sa grodan, och säkert finns det hur många go'a karlar out there som helst, det gäller bara att hitta dom, fånga dom och lyckas med symbiosen.
Svårare än så är det inte ;-)
Ha en skön helg med glada skratt önskar
Mille

Dagens citat

"Jag hade aldrig sett det förut när jag såg det första gången!" (Mille Wulff)

Byxlös

Kom äntligen till skott och fick knövlat ihop ett par byxor till långsmala 8-åringen.

Ska bli spännande att se om de passar, fysiskt som psykiskt.
Mönster Elsebeth Gûnther: Börnetöj du selv kan sy. 7-11 år.
Bomullssweatshirtstyg + dekor från fjolårets mysisar.

Letargisk katt

Så totalt avslappnad man kan vara.Hur många är vi som kan lära oss en del av detta, räck upp en hand!?

To days news...


(lånat från metrobloggen.se)

Vattenmelonen och nedärvd kokkonst

Jag ska inte klaga på sommaren. Lagomt väder tycker jag. Aktivitetsnivå ok i förhållande till inkomst. Snälla och trevliga barn. Har läst en del trevliga böcker. Och klippt gräset TRE gångar. Grannarna är säkert förtjusta ;- )


Den  här boken håll på att åka retur till bibblan efter knappt 200 sidor, men av någon anledning fortsatte jag trots allt, och den blev helt ok, tror jag, har inte helt fattat vad jag har upplevt, men ibland ska man nog bara låta sig sköljas med och över...
En detalj var iaf en sån AHA-upplevelse...nämligen att hon framhåller en teori som jag själv formulerade för några år sen.
Att kokkonst hoppar över varannan generation. Så, är din mormor duktig på att laga välsmakande mat, då är din morsa usel, men du själv desto bättre.
Nu är det kanske så att det inte alltid stämmer till 100 %, därför har jag kommit på en mer genomarbetad  tes:
även pappans gener spelar såklart roll. Det är ju inte könsbestämt vem som kan laga mat, eller måste göra det...eller hur.
Min pappa tog över matlagningen hemma när jag var typ 10 och alla blev glatt överraskade, att det kunde smaka SÅ intressant. "Jammen kan man ha vin i såsen kan man väl osså ha öl, och nejlikor i köttbullar ger en helt speciell upplevelse" Hur som helst, ingen lät sig avskräckas så även den dag i dag är han suverän Chef i föräldrarhemmet.
Mamma är överlycklig, hon tycker fortfarande matlagning är snudd på en mardrömslik företeelse när hon står för fiolerna. Ändå är hon den enda i familjen som har gått hushållsskola....eller kanske just därför. Tänk så hemskt att vara tvungen att laga mat dag ut och dag in för att man råkar vara MATMOR och inte för att man tycker det är kul.
Nå tillbaka till det här med ärftlighet:
Barnet   

Mamman                                                Pappan
Mormor                     Morfar                Farmor                     Farfar

Om nu tex både Mormor och Morfar är skitbra på gastronomi, då blir Mamman alltså dåligt/hatar att laga mat.
Om Farmor var bra på att koka, men Farfar usel, man kanske inte vet det pga tidens familjelogistik, men som hypotes, då kanske Pappan blir sådär småhyfsad bra.  Då har Barnet alltså en blandförutsättning som heter Dålig/Halvbra och kan då bli halvdålig eller halvbra på matlagning eller trekvartsbra. Om Alla fyra, Mormor, Morfar, Farmor, Farfar var klockrena genier på att koka och steka, då blir såväl Mamma som Pappa taskiga och om något av deras barn överlever, borde det bli en av tidens stjärnkockar. Nå ja, det låter som tunn välling, men hursomhelst har jag faktisk haft samma funderingar som Marian Keyes kring detta tema.
Bon Appétit

Mobilkomposten

Läste i tidningen idag att Plan Sverige i samarbete med NOKIA har ett projekt med insamling av gamla mobiltelefoner, som ska resultera i pengar till att hjälpa barn i hela världen, om jag har förstått allt rätt. De är lite ledsna för de har bara fått in 20000 telefoner mot förväntade 250000.
" I byrålådor runt om i Sverige ligger fortfarande 15 miljoner mobiltelefoner och skräper" sägs det.
Så fram med gamla "nallen" och lämna in den. Se mer på www.mobilkomposten.se"Gammal mobil med kamera"
(OBS! skojsig bild, men det övriga är helt seriöst)
Havvanajsdäj önskar Mulle o Mille

Höstterminen

...å där gick starten inför årets hösttermin. Barnen kastar sig iväg till sin skolor och regnet vräkar ner...Ryggsäckar slänger på trekvart, scheman fladdrar i luften, bänkpapper och bokomslag inhandlas i en aldrig sinande ström  och fruktstundsfrukt väljs ut på Konsum...
Ja nog blev det lite omstörtande i morse, det brukar ju va sommarvarmt och strålande sol när kidsen åter börjar kneget, men inte i år. Det hällregnade hela natten och en bra bit inpå förmiddan. Man fick nästan känslan av att det var första dan efter höstlovet, om inte det var för det faktum att de stackars blivande professorer och Formel1åkare så nära hade glömt både alfabetet och multiplikationstabellen efter 10 härliga lovveckor. Det ä' int' lätt na' !
.................................................................
(Varning för känsliga personer!!!)
Och kattera har fått råttfångarfnatt...och fågel och andra odjur. Men säg, är detta en vanlig sork, eller en *svartråtta*
osså kallad Råttatouille???
Kolla in svanslängden! Drygt 10 cm.

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Loppisshopping revival

Här om dagen hade jag och kompisen en loppisshopping-revival i Karlstad.
Det var härligt. Och så länge sen sist, men det gick bra, vi håll ihop hela vägen utan att bli borta.
Och massor trevliga tyger och krimskrams fick man på köpet.

Blixtlås 1 kr /st  40cm trälineal 5 kr  Stuvor 3 - 5 kr/st

Stuvor 10 kr/st

Även för denna megabit "Curtina" Made in England 10 kr. (140x225cm)

Blixtlås och ripsband 1 och 3 kr. Prydnadsband (heter det staffage) och svarta
oanvända virkade bomullshandskar i min stora storlek (är det 9½) 15 kr/st

Ärmstrykbräda 20 kr. Jag älskar loppis/secondhandaffärer
Nu skulle det sitta bra med sommarlov ett par månader ;-)

Vart får dom allt ifrån?

Vi spelar UNO.
Jag säger: Titta vad jag har bitit på nageln och visar upp lillfingret som
jag har nagelbitit ordentligt kvällen innan.
Ungarna tittar, och 7-åringen utbrister: Oh, det är så okvinnligt!
Allmänt skratt.
Ridå.

Månförmörkelse i kväll

Vi var ute och beundra månen för ett ögonblick sedan och upptäckte att det inte var vanliga moln som täckte en liten bit.
Kollade på nätet och minsann är det inte en rätt så rejäl partiell månförmörkelse i kväll. Mellan 21.30 och 00.45 cirka. Så nu är det ut och titta mina mångalna LUNATIC ;-D
Kolla på
www.framtidsmuseet.se/kosmorama_himlen.html
Uppdatering 22:55PM

Ja ja, NASA har väl lite bättre bildkvalite, men det är inte långt efter
Godnunatt önskar Mille

Blommor i biskopsmössan


Tänk nu blommor biskopsmössan.
Det är inte många av mina kaktussar som har blommat i år. Så jag är så glad.

Visst är den gullig eller hur?

Goda grannar

Äntligen tog jag mig samman och frågade hos grannarna om de möjligtvis hade en batteriladdare att låna ut. Och VIPS så kom Frank med en sån manick. Så nu laddas det för fullt. Kanske kanske att jag hinnar klippa gräset en gång till innan jul ;-)
Såna grannar är guld värda. Tack Doro och Frank på Camping 45 Hoppas jag kan hjälpa er nångång. Har precis köpt en ny håltång på Biltema som ni gärna får låna.
Den gamla från 70-talet har gjort sitt för länge sen.
Ibland får man faktiskt vara lite slösaktig ;-D


Avslutning

Idag var det avslutning på sommarkurserna. Med utställning och konsert av alla ljudkonstnärer. Det var roligt och gemytligt. Många fina saker har framtrollats av alla deltagare.

Denna kvinna gjort i betong beundrades av många.

Det mystiska är att ingen verkar veta vem som har gjort henne. Kanske en genuint gudalik produkt gjort av ett överblivet revben???
Äsch nä då...skojar bara.

Vänster eller höger

Idag är det de vänsterhäntas dag.
Ammä så orättvist, betyder det att alla de resterande 364 dar är de högerhäntas???
Eftersom 10 % antas vara vänsterhänta borde åtminstone 36½ dar vara förbehållna oss.
I morgon är det examensdag på sommarkurserna. Undrar hur många som är vänster där?
Ska bli kul att se utställningen.
Sov Gott önskar Mille

Dessa giganter

Här om veckan när vi åkte till byn mötte vi en norrgående karavan. Varningsbil följd av tre speciallastbilar med vindkraftvingeblad. En vinge pr bil. Och flaken! Jammen jag säger er de var ENORMT långa, verkligen specialbyggda. Kanske...ja vad är extremt...10-12 meter??? Tyvärr hann jag inte fota.


Igår åkte jag efter dessa två specialare. Vinghusen till vindmöller, och nu såg jag även firmanamnet VESTAS
Så det råder ingen tvivel längre, någon eller några "far north" håller på att installerar vindkraft. Jahuuuu!!!
Undrar vem det kan vara. Det är några riktiga bjässer dessa. Sånt gilar jag, och solkraft...det ska jag ha vid första bästa tillf'älle. Here comes the sun...duddendudu...

Fyrkvinnan

Råkade läsa en bok "häromdan"; Viveca Lärns "Kvinnan som var en fyr"

Om en medelålders kvinna, singel av övertygelse, som blickar såväl framåt som bakåt och nuåt och för vem livet slår en kullerbytta. Hur detta skulle ske förstod jag tyvärr lite för tidligt...jo alltså det blev så uppenbart. Men den är underhållande och välskriven, fast det känns efteråt som om Viveca har nån sorts distans till sin berättelse. Som om hon inte vågar ta ut svängarna riktigt och ge sig hän.
Så talar väl en äkta kulturvetenskapsstudent med erfarenhet av ........oh shit...holy smoke...lycko jag...har glömt vad f..skapet hette. Tungt, svårt och bedrövligt var det iaf. Så TACK Viveca för att du skriver lättsmälta böcker...du behövs.
Hur som helst, huvudpersonen i boken har som princip att aldrig ha ett förhållande med, om så aldrig så kort, en man med samma yrke som en tidigare partner, om så aldrig så kort, hm...jaja... Så nånstans i boken konstaterar hon att en kantor, det har hon aldrig testat. Då säger jag bara: Släng dej i väggen...jag var gift med en sån i 6 år!  Rätt kort ?

Jo han hette ju Proust....asså inte kantorn utan den dära kulturvetenskapliga författare...Aargggghhh...jag kom ihåg...arrrgggHHHHH Hjääälllp!!!

Att skita i nässlorna (ett mysigt danskt talesätt)

Jag gjorde det igen. Gjorde bort mej. Jag är inte värd att leva, egentligen, men lever iaf...på nåder.
Råkade skratta åt något 10-åringen sa, det lät roligt, jeg visste ju att det var en omedveten, eller oavsiktlig felsägning, eller vinkling på sakfrågan, och jag dummade mej och råkade fnissa lite för högt innan det var läge, eller det kanske aldrig skulle komma något läge alls. DUMMA MEJ.
Så nu är det stekta fläsket kokt eller om det är tvärsom eller säkert helt om bakfoten. Jag är ju som jag är. Det är de andra i hushållet osså, guskelov. Förhoppningsvis blir jag förlåten innan ...jul?

Som kompensation för mitt fruktansvärda felsteg vill jag härmed visa er på samma persons fantastiska kreativa förmåga att göra en städinstallation. Märk vänligast skursvampen i sydvästliga hörnet av kransen, trasan längst upp i symbios med rosetten och kvasten bunden av tujakvistar. SÅ SNYGGT.

Ett gott skratt förlänger livet

Kedjebrev


Ärade medsyster!

I motsats till de flesta kedjebrev kostar detta inga pengar.

Det startades av en kvinna liknande Er själv i förhoppning,

att det skall bringa glädje och lycka åt trötta kvinnor. Sänd

helt enkelt en kopia av detta brev till fem av Era vänner, som

är lika trötta som Ni, gör ett paket av Er man och skicka

honom till den kvinna, som står överst på listan samt sätt Ert

namn underst.


När Ert namn når toppen på listan, kommer Ni att få mot-

taga 16 487 män - en del av dem riktiga godingar.

Var förtröstansfull - bryt inte kedjan. En kvinna som bröt

kedjan fick sin gamla man tillbaka.


Er förbundna

Lillian


PS En av mina vänner mottog häromdagen 83 män. Hon

begravdes igår och alla säger, att hon hade ett leende på

läpparna för första gången på många år.           DS.


Galna i kilovis...


Såna här romkulor, molusker, eller vad-ni-nu-kallar-dem finns att inhandla hos bagaren i Danmark.
Vikt: 1 kilo, 2 kilo eller 5 om så önskas.
Nån som behöver Samarin???
(foto: Liselotte Weller www.slagtenhelligko.dk)

Har du sett hr Kantarell


Det har vi, årets första.


Nu ska det bli myskväll, mums!

080808

Konstigt att det var en Tykobrahedag igår när det var en lycklig dag enligt kinesisk siffermagi, eftersom 8 är ett äkta tur-tal. Men det kanske bara är i Kina. Här i Vesteuropa förknippas 8 desvärre med andra, ondare och svartare krafter, eller har jag fel?

Necessär


Retroduk i tryckt bomull med foder av rutvävd bomull.
ca 18 x 27 cm
Blixtlås
100kr

Tykobrahedag

I går backade jag på en sån där malplacerad natursten, som befann sig 2 cm från parkeringsfickan. Lagom låg för att vara omöjlig att se från förarsätet och lagom hög för att förstöra kofångaren vid en backande vänstersväng. Varför hittar arkitekter eller annat löst folk på såna idiotier. Som tex. nya Järnvägsgatan i byn, parparkeringsfickor  med en "lagomhög" irriterande stolpe i såväl in som utsvängen. HerreG så många bucklor de kommer att åstadkomma, undrar om det blir dyrt för kommunen eller bilägarna.
Idag när vi for in till byn började det låta illavarslande från någonstans högerbak under bilen, ungefär vid hjulet. Inget som kunde ha samband med gårdagens sten iaf, och inget synligt fel, konstaterade jag när jag på en kartongbit intog bedje-ställning och kollade läget under kärran dagen till ära iförd kritvita byxor...Oljudet tilltar dock kan vi konstatera...vaff är det frågan om...?
Sen tänkte jag klippa gräset för första gången på ....en månad. Smorde in mig i myggA, satte på hatt och skydd och vred på nyckeln, en långsam knorren hördes följd av total tystnad. Vred igen, ett litet morr, vred en gång till, ett knappt hörligt gnnn. Jaha! Urladdad batteri. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Gick in för att klaga min nöd på bloggen och trampade på en glasbit som var kvar på golvet efter förrgårskvällens glödlampshaveri. Blödde ymnigt, fast nästan smärtfritt, men...nu brast det och tårarna fann sin väg nerför lilla kinden.
Glad iaf att det var jag och inte ungarna som fick den upplevelse.

Jag har fått full pott, utdelning som attan för alla mina synder, känns det som. Nu får det väl vara lugnt ett tag. Men vad beror det på...är det för att jag svär så himla mycket? Ammen hallå, jag menar ju inget elakt med mina svordomar, det är ju liksom bara en kul grej för mej att riktigt dra till med en stygg svordom. Jag inbillar mig inte ens att det beror på ett fattigt språk som man hävdade när jag var yngre. Jag tycker bara att lite välplacerade svordomar kan ge lite extra färg/krydda, till en i övrigt målande berättelse. De är ju en del av vår kultur, vare sig man gillar dem eller inte. Eller vad tycker du?
Jag funderar gräsligt mycket på att leja ut gräsklippningen. Med tanke på all tid och alla problem jag har haft denna sommarn med att skrämma liv i klipparn, så känns det som det kan kvette, och antigen låter jag hela parken växa igen på riktigt och bli djungel, eller så får jag betala nån för att göra jobbet. Varför skulle inte det vara möjligt? Inte för att jag skiter pengar, tyvärr, men den tid jag har lagd ner på detta gräs, skulle jag lika gärna kunna ha lagt på tillverkning av diverse säljbara prylar. Och då hade jag sluppit svära så styggt...och högt.
Vars finns alla gräsklippande ynglingar från min barndom? Ingen som vill tjäna en slant nuförtiden???

Ny soffa

IKEA släng dej i väggen...har inhandlat en terrifick soffa hos lokala Röda Korset för 100 kr.
Suverän sittkomfort och stilig.

Då slipper jag göra i ordning min barndoms favvosoffa nu (som annars var planen), som har hängt med ett tag om man säger så...

I den har jag läst alla 5-böckerna och Susy-böckerna och Kim-böckerna och vad som annars var gångbart på 70-talet.
Dessutom var den med om två newfoundlandshundars uppväxt på 80-talet, som älskade att sitta i "fagn" framför TVn.
Och nu senast två dansk-svenska gårdsungar (modell homo sapiens) som osså älskar TVn. Så nu den behöva vila JA!

Lukta gott

Svärmors skarpa tunga blommor här i huset...
trots svärmorsbrist  ;-)

Den luktar sött och gott, som en mix av porslinsblomma och hyacint.
O' int' ä' den så pjåkig å se på hell'...

Lufttillförsel?

Har en självplanterat fikus...va-den-nu-heter...från ett litet stulet skott...ni ser det funkar, om man stjäl och inte får eller ber om!

Men nu undrar jag, vad är det för långa "rötter" som den skjuter ut, har hört folk kalla det luftrötter, men vaddå...
Vad ska man göra med dem? Klippa av dem. Gräva ner dem. Fläta korgar eller?
Nån som vet...hör av er!

Slakt en t-shirt


Man tager en t-shirt och klipper sönder.

Sen säger man hypsi hypsi hopsi och sysysy
åsså har man ett linne.

Käckt va?

Imorron är en annan dag...

Imorgon börjar del 2 av sommarkursen, då är det två veckor till kidsen börjar höstterminen.
Det är lite skizzo idag. Både skönt att vardagen närmer sig, men tråkigt att bli schemastyrd igen. Äääälskar att få sova länge på morgonkvisten. Men men det finns ju ett höstlov och ett jullov och ett sportlov och det måste ju vara möjligt att få sova någon gång då oxå.
zzzzzZZZZZZZZzzznnnrrrrrrKKK

Syabstinens

Jo asså symaskinen hade abstinens såhär på förmiddan, -plötsligt ser man några trasor som bör passa ihop och klipp klipp klipp sy sy sy så har man en liten kosmetikväska eller kondompung eller  mp3-4-5påse eller speldosa eller vavetja'
  Ca: 18 x 22 cm 100% bomull
innerficka
Applikation (troligtvis från ett Emil-i-Lönneberga-tyg)
100 kr.

Dagens goda gärning

Idag har vi varit funktionär-look-alikes på Plan 15 Svennis Cup. Närmare bestämd Fensbol IFs arena. Vi sålde korvåbrö' och kaffeåbrö'

Det kom lag från när o fjärran och Norge och Finland. Amazing sa Bill o Bull...
Men så är de ju inte heller experter på fotboll.

Detta var nog den längsta bannerbärare jag såg.
 

Ruggiga august...

På en regnmolns tung lördag tänkte jag tipsa om senaste lästa boken...

Den är fort läst och ganska underhållande och slutar överraskande.

Växande växter

 
Något har iaf växt under sommarn, och är nu på väg in under soffan.
Det är en halloweenpumpa som vi sådde i våras.
 
Lavendel och ohuggen flinta trivs liksom kaktussen intill husväggen.
Där är det varmt, torrt och skööööönt. De har överlevt där två år nu.
Lavendel ska jag satsa mera på.

Dagens värsta ?


(Sett på metrobloggen.se)

Filmfavorit

DVD Film: Little Big Man
Åh tänk, jag är hörsammat. I natt visar SVT1 Little Big Man från 1970 med Dustin Hofman, Faye Dunaway och massor andra. En helt underbart Western i en klass för sig. Den måste bara ses, minst once in a lifetime!
Undrar om jag är vaken så länge bara?
Kolla mera här. http://www.lovefilm.se/film/19943-Little+Big+Man.do

RSS 2.0