Packad o glad

Idag ska det packas inför julmarknaden imorgon.
Det finns en och annan pryl som ska med och det gäller att tänka efter före så inte nåt glöms bort.
Solen skiner, det blåser lite och i norr anas en mörk vall på himmelen, kanske det kommer snö snart?
(eget foto)
Regeringen vill fortfarande låta gamla bilförare glida runt på vägarna utan regelbundna hälsokontroller. Ofattbart.
(lånat från swannehag.wordpress.com)
Det måste ju vara bra med en årlig eller vartannatårlig koll, om inte annat är det en påminnelse som kanske får en och annan pensionär att släppa "pappet" i tid, frivilligt. Farsan har just gjort det och det är vi stolta över. Morsan har just genomgått sin läkarundersökning och båda hon och farbror doktorn som är en kvinna, tycker hon kan ratta ett tag till. Det känns tryggt att bägge päronen nu har den biten i ordning.

I Dubai har huspriserna sjunkit med 40 % pga finanskrisen, så kanske att vi slår till nu och köper en liten villa med fyra sovrum på Palm Jumeirah...nu när det endast betinger ett pris à 22 miljoner Skr.
En ensam röd sjöbod med vita knutar, mitt bland bergen.
Man vill ju inte bo för pråligt heller...undrar vad man får för grannar där? Om de har snöskotrar och timmerlastbilar åssånt?

Åsså detta med Thomas Quick som nu erklärer sig oskyldig. Om han visar sig vara fri från skuld, ska han då betala retroaktivt för kost och logi i alla år till "Statens Vandrarhem" eller hur blir det?
Nä man kan bli yr i bollen av mindre...Men tragiskt är det hur det än slutar.

Nåt som är kul är hur de flesta går igång när det rör sig om Lucia.
Kan lucia vara en pojke???
Filnamn: j0432155.wmf Nyckelord: festivaler, festliga tillfällen, fira ... Filstorlek: 20 kB (clipart)
Om en liten flicka vill vara tomtenisse eller pepparkaksgubbe istället för tärna så går de flesta vuxna säkert med på det om inte direkt så iaf efter lite tjat. Men om en skolklass/grupp demokratiskt väljer en pojke till lucia, så säger vuxenvärlden STOPP, iaf i 99,99% av fallen...hur är det fatt??? Vad är det för faror som hotar?
Det kan ni ju grunne på under dagen, och de som kommer fram till ett svar får gärna meddela mej det, jag är nyfiken och fördomsfull ;-)
Kram från Lussemille

Kommentarer
Postat av: Mona Lunde

När jag gick min barnskötareutbildning i början på -90 talet så hade vi EN kille i klassen. Gissa vilken som var Lucia när den dagen kom. Och vi hade många "stjärngossar" i korta vita skjortor och hemmagjorda höga strutar på huvet. Jätte kul faktiskt. Varför ska man inte kunna göra lite roligt av det hela. När det kommer till att vara Lucia i Kyrkan med följe och hela baletten så är jag nog så gammeldags att jag vill ha en tjej till lucia...

2008-11-21 @ 12:31:30
Postat av: Linda

Hej hej...



Ville bara meddela och tacka för mönstret som jag kopierade från ditt tidigare inlägg :o). Nu ska det virkas.



//Linda

2008-11-21 @ 15:28:15
URL: http://tradgardsmys.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0