Pesto och krumelurer

Jag säger som Lina i Lönneberga,
visst är det konstigt så olika krumelurerna
i örat kan bli.
 

Förrförra lördagens pesto är snart slut,
men här kommer receptet:


Milles Röda Pesto ©

¼ dl soltorkade tomater (ev. blötläggda och dränerade)
1 dl sesamfrön  rostas på het, torr panna tills de poppar
1¾ dl tomatpasta el pure
1½ dl rapsolja el liknande
¼ dl parmesanost
¼ dl färsk basilika

Mixas i matberedare eller hackas och blandas på annat vis

Smaksätt ev med salt, vitlök, chili eller annat du gillar.

Kan varieras med annan nöt/frösort, krydda mm.

Njut till pasta, grönsaker, fisk, som pålägg osv.

Står sig i kylskåp en vecka eller två.

Havvanajsdäj önskar Mille

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0