Pesto och krumelurer
Jag säger som Lina i Lönneberga,
visst är det konstigt så olika krumelurerna
i örat kan bli.
Förrförra lördagens pesto är snart slut,
men här kommer receptet:
Milles Röda Pesto ©
¼ dl soltorkade tomater (ev. blötläggda och dränerade)
1 dl sesamfrön rostas på het, torr panna tills de poppar
1¾ dl tomatpasta el pure
1½ dl rapsolja el liknande
¼ dl parmesanost
¼ dl färsk basilika
Mixas i matberedare eller hackas och blandas på annat vis
Smaksätt ev med salt, vitlök, chili eller annat du gillar.
Kan varieras med annan nöt/frösort, krydda mm.
Njut till pasta, grönsaker, fisk, som pålägg osv.
Står sig i kylskåp en vecka eller två.
Havvanajsdäj önskar Mille
visst är det konstigt så olika krumelurerna
i örat kan bli.
Förrförra lördagens pesto är snart slut,
men här kommer receptet:
Milles Röda Pesto ©
¼ dl soltorkade tomater (ev. blötläggda och dränerade)
1 dl sesamfrön rostas på het, torr panna tills de poppar
1¾ dl tomatpasta el pure
1½ dl rapsolja el liknande
¼ dl parmesanost
¼ dl färsk basilika
Mixas i matberedare eller hackas och blandas på annat vis
Smaksätt ev med salt, vitlök, chili eller annat du gillar.
Kan varieras med annan nöt/frösort, krydda mm.
Njut till pasta, grönsaker, fisk, som pålägg osv.
Står sig i kylskåp en vecka eller två.
Havvanajsdäj önskar Mille
Kommentarer
Trackback