Pizzan not-over all-eaten

Det gick förträffligt.
Kan rekommendera skrädmjöl.
Vet inte om det är speciellt för Värmland, men det är alltså rostad havre på nått finurligt sätt. Man gör  mest "motti" av det, också kallat "nävgröt".  Har inget med näver at göra, ordet beror snarare på att man åt, eller kunde äta, det med näverna, en torr substans i klumpar, serverat med stekt fläsk och krösesylt (lingonsylt), (och flôt). Och ordet motti kommer nog från de på 1700-talet invandrade finnerna, från Savolax. Så där så fick vi det placerat ;-) *host* (källhänvisningar kan ni  bara drömma om).
Havre ska vara bra för att sänka "det onda" kolesterolet.
Hursomhelst gick kvällens pizza åt som smör i solsken.
Och inga finsmakare hade synpunkter på "degen". Krispig och litelite mer smakrik än vanligt var den nog i all sin blygsamhet. (och faktisk lättare att hantera efter jäsningen, inte så klibbig som en vanlig "vetegröt ":-))

Kram och buenos nottes. (Nej jag kan inte spanska, men lattja lite får man väl göra på en alldeles, alldeles vanlig sketen fredags kväll.)

Kommentarer
Postat av: MissMagicGirl

Ser gott ut!

2009-04-25 @ 19:28:47
URL: http://missmagicgirl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0