0809010, skolfoton, minröjare och snilleblixtar


Igår kom klassfotona. Det är alltid nervöst när kidsen ska öppna sina efterlängtade (dock inte orange) kuvert .
En lättnadens suck drog geom hela huset, de var bägge till belåtenhet.
Glömmer aldrig när 10-åringen som liten öppnade sitt kuvert första gången, sista året på dagis. Då lämnades fotona ut där. Flera barn och fröknar och jag satt med och tittade; på gruppfotot hade hon blundat i "sanningens ögonblick" och jag råkade dra på munnen (le). Vilket förstörde resten av dygnet/veckan. Hon grät floder. Nästa dag for jag till fotohandlaren och köpte en "måla-retouschera-penna" Resultat: hon fick ögon så stora som tekoppar. Då letade jag igenom sommarens alla foton och fann till slut ett i rätt storlek och med någorlunda rätt profil, kamning osv. For åter til fotokvinnan och beställde ett hopklipp av bägge delar. Ungen var skapligt nöjd och familjen 150 kr fattigare.

Årets upplaga verkar bra. Ungarna är uppställda efter färg och form (verkar genomtänkt) Nästan alla liknar sig själv. Bilderna är en aningens mörka, kanske pga bakgrunden som i år är granitgråsvart. Bättre än fjolårets jordgubbskräm-med-mjölk-färg. Och man endast anar gympasalsgolvet. Tänk den gång bildytan upptogs av halva golvet. 

415 kr går ett fotopaket på. Ett i-landsproblem. Jo, men vi lever i den värld vi lever i .
20. och 21. sept. ska Rotaract samla in pengar i Karlstad att ge till minröjning runt om i världen.
I Torsby lär en superbra minröjningsmanick ha uppfunnits för några år sedan. Men den var visst för dyr och blev ingen succes. Vem skulle ha kunnat betala? 10 kr från varje skolfotopaket kanske? 10 kr räcker för att röja tio kvadratmeter. En snilleblixt så här på rak arm. Ta den vem som vill.
http://www.rotaractkarlstad.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0